9.10.2024

Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille

Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille -hankkeelle rahoitus

Koneen Säätiön Metsän puolella -aloitteen rahoitusta myönnettiin Metsän jatkuvan kasvatuksen yhdistys Silva ry:n hankkeeseen Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille. Hankkeessa tarjotaan metsänomistajille käytännön tietoa metsätaloudesta, joka huomio luonnon kantokyvyn rajat. Hanke toteutetaan vuosina 2024 - 2027.

Metsänomistajat kaipaavat lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä luonnon kantokyvyn rajat huomioon ottavasta metsätaloudesta. Hankkeen tavoitteena on nyt tuoda luonnonläheisestä metsätaloudesta kiinnostuneet metsänomistajat keskiöön ja tarjota heille uudistavaa tietoa ja toimintaa luontoarvoja painottavasta metsätaloudesta. 

Metsänomistajat keskiöön

Hankkeessa synnytetään metsänomistajien keskuuteen vahvojavertaisoppimisen yhteisöjä, joissa käytännön esimerkein, keinoin ja tutkitun tiedon avulla opitaan toteuttamaan luontoarvoja painottavaa metsätaloutta.Metsänomistajien tiedon lisääntyessä ja verkostosta saatavalla tuella ja voimalla kiritetään metsäalaa asettumaan luonnon kantokyvyn rajoihin.

Hankkeessa tarjotaan metsänomistajille vertaisoppimisen mahdollisuuksia, jotka paitsi lisäävät tietoa ja ymmärrystä metsien käsittelystä, myös vahvistavat metsänomistajien identiteettiä ja aktiivista toimijuutta.Tavoitteena on saada aikaan positiivinen kierre, joka luo yhteistä, uutta osaamista, innostusta ja käytännön toimintaa metsätalouden harjoittamiseen luonnon kantokyvyn rajoissa.

Metsänomistaja päättää

Metsänomistajien päätöksenteon tueksi luodaan luonnon kantokyvynrajat tunnistava metsänkäytön toimintamalli, jonka avulla metsänomistaja voi määritellä metsänsä hoitotavat sekä toteuttaa sitä käytännössä metsäpalveluja tarjoavan tahon kanssa. Toimintamalli voimaannuttaa metsänomistajia aktiivisina ja vastuullisina metsiensä käsittelyn päätöksentekijöinä.

Haluatko olla mukana uudistamassa metsätaloutta?

Uudistavaa tietoa ja toimintaa synnyttävä metsänomistajien vertaisoppimisen malli suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä metsänomistajien kanssa. Jos olet luontoarvoja painottava metsänomistaja ja sinua kiinnostaa olla mukana vertaisoppimisen verkostossa, ota yhteyttä Silvan hallituksen jäseneen Arja Alikoivistoon.

Koneen Säätiön Metsän puolella -aloitteesta voit lukea lisäätäältä https://koneensaatio.fi/metsanpuolella/

Uusimmat

9.10.2024

Jos sinua kiinnostaa olla mukana upeassa vertaisoppimisen verkostossa, ota yhteyttä Silvan hallituksen jäsen Arja Alikoivistoon.

Lue juttu
11.9.2024

Metsänhoitaja ja JK-asiantuntija Jussi Saarinen kertoo videoilla, miten JK toteutetaan kivennäis- ja turvemailla.

Lue juttu
25.8.2024

Jos todella halutaan ennallistaa yksitoikkoisia puupeltoja, on siirryttävä käyttämään aitoa jatkuvaa kasvatusta.

Lue juttu
18.3.2024

Uudistavaa tietoa ja toimintaa metsänomistajille -valmisteluhankkeen tavoitteena on metsätalouden harjoittaminen luonnon kantokyvyn rajoissa

Lue juttu